Decluttering Advanced

Decluttering Advanced er metoden efter uccesfuld gennemført Prime Decluttering. Decluttering advanced er en videreudvikling af det populære mindfulness. Mindfulness handler om at skabe ro i sindet ved at være tilstede i nuet. Gennem nedsættelse af takehastigheden bliver det nemmere at komme i kontakt med sine andre sanser og at træne sin opmærksomhed. Decluttering tilføjer endnu en dimension ved mere målrettet og gennemgribende at foretage en oprydning af det, der fremkalder stress hos den enkelte.

Dette er vigtigt, fordi et godt mentalt helbred på mange måder er essentielt for menneskers ageren både privat og som en del af arbejdsmarkedet. Somme tider opstår der dog rod, såkaldt clutter, i det menneskelige sind. Det kan der være mange årsager til: Clutter består af begivenheder, erindringer, fortrængte traumer mv., og medfører forskellige symptomer, såsom koncentrationsbesvær og søvnløshed, som påvirker vores velvære og funktionsevne negativt. Hvis mennesker udsættes for langvarig overbelastning, risikerer vi at være i konstant alarmberedskab, fordi vi befinder sig i en problemtilstand, vi ikke ved, hvordan vi skal komme ud af.

Decluttering kan bidrage med at etablere og opretholde et overskud, der gør os i stand til at forblive i kontrol i stressede situationer. Decluttering er baseret på anerkendte og effektive teorier og interventioner, såsom adfærdsteori, men bidrager med et nyskabende element til stressbehandling ved at gå i dybden og direkte til kernen af den problemstilling, som virker stressudløsende. Der ses nærmere på de enkelte elementer, der fylder og roder, så der kan ryddes op i sindet. Der fokuseres samtidig på de ubehagelige symptomer, der følger med clutter-elementerne, og som udgør menneskets problemtilstand. Symptomerne er vores reaktion på en form for stimuli – det kan være en bestemt hændelse, en langvarig situation, eller blot en tanke. Med decluttering kan der foretages en reaktionsændring på disse, som opnås ved aktivt at finde, styrke og anvende et menneskes egne indre ressourcer. Ved blot ar bruge 3 x 15 sekunder på virtuel eksponering og vekselvirkning mellem problem- og ressourcetilstand forandres og nedbringes reaktionen hurtigt og effektivt, så den øjeblikkeligt bliver mere håndterbar. Der foretages således en mental oprydning, så sindet ikke fyldes af bekymringer og negative tanker, men der i stedet gøres plads til kreative tanker, positive følelser og effektiv problemløsning.

Se i denne video, hvordan principperne af Decluttering, Advanced fungerer

Jörg Albers

Essential Exposure Institute / Psykologisk kortidsterapi

arbejder indenfor klinisk psykologi, og

  • behandler mennesker i krise med effektiv psykoterapi. Mennesker, som har været udsat for alvorlige hændelser eller har enormt svært at tilpasse sig ændrede livsvilkår. Krisen kan såvel være akut opstået eller vedvarende.
  • uddanner fagpersonale i Prime Decluttering, Essential Exposure Treatment og REMAP
  • undersøger videnskabeligt effekten af behandlingen
  • følger MINIMAX-princippet. Minimal Intervention med maximal udbytte


linkedin

Kontakt

Essential Exposure Institute- Psykologisk Korttidsterapi

Alsion 2
6400 Sønderborg

Tlf: +45 20 88 18 40
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.